Lyrinis nukrypimas

Moderator: aleksej

Lyrinis nukrypimas

Postby buldozzer » Wed 2009 Jan 14, 10:26

Įjvėptas paskutinių kelių savaičių diskusijų nutariau papasakoti vieną istoriją.

Buvo kadaise tokia draugų-bendraminčių kompanija. Mėgo jie kartu susirinkti, kartu ką nors nuveikti, pasėdėti, išgerti ir pavalgyti. Kartais svečių pasikviesdavo, kartais patys nuvažiuodavo. Turėjo jie savo pavadinimą, emblemą ir net antspaudą savo pasidarė. Susitikimai būdavo tokie šaunūs, triukšmingi ir su fejerverkais, kad net šalies žiniasklaida apie tai parašydavo ir valdžios vyrai dėmesį atkreipdavo.
Tačiau, kadangi kompanija buvo pakankamai didelė, neįmanoma būdavo visiems bendrai kažką bandyti organizuoti, todėl reikėdavo kažkam imtis organizatorių vaidmens. Juk reikėdavo ir salę ir pirtelę užsakyti ir programa pasirūpinti ir maistą bei gėrimus nupirkti. Kadangi tai tik papildomas galvos skausmas, tai nelabai kas norėdavo tuo užsiimti, lengviau gi ateiti prie jau paruošto stalo. Tačiau kiekvieną kartą, suprasdami, kad kažkas turi to imtis, kad šauni kompanija toliau gyvuotų, atsirasdavo keli, kurie sutikdavo tai daryti. Tuo labiau, kad likusieji prisižadėdavo padėti kuo galės, kad lengviau būtų. Nes visi žinojo kaip smagu visiems bus vėl susitikti.
Tačiau, atsiradus organizatoriams, kiekvieną kartą įvykdavo kažkoks niekam nesuvokiamas perversmas visų samonėje. Kiti juos pradėdavo laikyti savo vergais ir žemesniais už save (gal vaikystėje labai dažnai mamos skaitydavo pasaką apie Pelenę). Todėl likusieji, kiekvieną kartą sutikę ką nors iš organizatorių, duodavo jam sprigtą arba įspirdavo. Ir nesvarbu buvo tam priežastis ar ne. Aišku kartais tekdavo pakeisti dėl susiklosčiusių priežasčių susitikimo vietą ar aprangos kodą, bet tai nebūdavo daroma iš kažkokių savanaudiškų paskatų, tiesiog stengiamasi reaguoti į pasikeitusią situaciją. Labiausiai jie būdavo spardomi ir pliekiami lazdomis, kai ant stalo pritrūkdavo gėrimų ir kiekvienam tekdavo išsitraukti po savo butelį iš po skverno. Tuomet organizatoriai būdavo kaltinami patys viską išgėrę su savo draugais. Nors ant stalo gulėdavo Maximos čekiai, kur matėsi, kad gėrimai pabrango dėl padidėjusių akcizų ir bendroje kasoje tiesiog neužteko pinigų niekam tai nerūpėjo. Jei nebūdavo tokių priežasčių, tai priežastis būdavo sugalvojama čia pat vietoje. Pavyzdžiui, kad stikliukai ant stalo netinkamos formos arba servetėlės geltonos, kors kažkam gražesnės mėlynos ar raudonos. Tuomet organizatoriai vėl būdavo mušami. Tiesa visi kartais užsimiršdavo kas vyksta ir prasidėdavo tarpusavio muštynės tarp raudonų ir mėlynų servetėlių šalininkų. Visiems buvo aišku, kad jokios skirdumo dėl servetėlių spalvos nėra, bet ambicijos atsidurdavo aukščiau visko.
Susiklosčius tokiai situacijai, kiekvieną kartą kompanijai vis sunkiau sekdavosi įkalbėti ką nors imtis orgaizatoriaus vaidmens, kol vieną kartą neatsirado nei vieno norinčio tuo užsiimti. Ir tuomet viskas subyrėjo. Kažkas prisijungė prie kitų kompanijų, kažkas užsisklendė šeimose. Likę rinkdavosi nedidelėmis grupelėmis, tačiau ne didelėse salėse, pirtyse ar užsienio kurortuose, o prie savo mikrorajono alaus kioskelio. Ten pirkdavo pigiausią stiprų alų ir prisimindavo senus gerus laikus. Pagrindinės prisiminimų temos būdavo, kaip jis buvo atsidavęs kompanijai ir net vieną kartą gyvenime skilandžio ant bendro stalo atnešė ir kaip viską sugriovė tas niekšas, kuris geltonas servetėles ant stalo padėjo.
Nepamenu aš tos kompanijos pavadinimo, bet, tiesą sakant, niekam žemėje tai jau ir neįdomu.

P.S. tikrai tikrai tikrai nieko asmeniško, tiesiog bendra atmosfera...
User avatar
buldozzer
Administratorius
 
Posts: 654
Joined: Fri 2007 Nov 16, 10:43

Postby edvard » Wed 2009 Jan 14, 11:15

Tu apie Lietuva tai parašei? :?: KOKIA ATMOSFERA ŠALĮ- tokia ir visur.Kodel LŠF turi buti išimtis?
Baimė, kad prarasi darba,kad nepavyks verslas,baimė sakyti NE TA ŽODĮ(grižo KGB laikai ,nes už nepatykusi žodį viršininkui TIKRAI išmes iš darbo...),nežinia,del ateitės(auga kainos ,kalbos apie lito devalvavima)Degradacija TV,SPAUDOS, bendra debilizacija... VISUR NUO TO piktis,pavydas,įtampa...IR TAIP SU MAŽAIS laiko TARPAIS NUO 1990 metų...(o iki to buvo kitos bėdos..)Ne gelėžiniai gi žmonės .....ramybės nori po sunkios dienos,prie nepiktų žmonos,vyro ,vaikų,melužės.,šunio....
TOKS jau gyvenimas.O lirikos ne daug jame liko...

P.S :D O dėl alaus..tai atėik į 1 liga arba į kitas varžybas.SAKYK- ĖJNAM-AM :!: ! ...ir bet kuris čia forume pikstantis pilėtis isgers su tavimi ir kitais alaus :? svarbu kad ūžkanda gera būtu...
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Postby ricka-plun » Wed 2009 Jan 14, 13:39

Idomus pasakojimas!
P.S.:Tikra tiesa,mielai to alaus isgrciau,bent jau as,asmeniskai! :lol:
ricka-plun
 
Posts: 1077
Joined: Wed 2008 Jan 23, 20:06

Postby edvard » Wed 2009 Jan 14, 14:58

...ir prašom skirti kur yra musų DARBINIAI GINČIAI(kartais labai jau karšti...ambicingi....),o kur dvejų BANDITŲ grupočių ginčiai,kurie baigiasi šaudimais...
VA TO IR NESUPRATO NETGI buvęs LŠF prezidentas....(kas buvo konferencije, tas žino apie KA aš sakau...)
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Postby arunas05 » Wed 2009 Jan 14, 18:08

šauniai čia Egidijus apie LŠF VK parašė. Pasisekė tavp sūnui - galėjai pats kurti pasakas vakare. o man tai reikėdavo Agnei skaityti Anderseno pasakas - trumpiausia 57 puslapiai...Aš tai galiu parašyti savo versiją - organizatoriai pagalvojo , kad jie , viską organizuodami, yra aukščiau visų draugų. Jie pradėjo tartis tik tarpusavyje ir į buvusius draugus pradėjo žiūrėti , kaip į jiems trukdančius bendrauti runkelius. Net atnešami į vakaronę buteliai pasidarė jiems nebeįdomūs , nes jie rado du draugus , kurie pilnai sumokėdavo už išrinktųjų poilsį. Tačiau tarp buvusių draugų atsirado nepatenkintų, kad kažkada buvę draugai pasidarė dideliais savanaudžiais. Jie norėjo pakeisti bendravimą , bet tas draugų susiskaldymas pasidarė toks didelis , kad jie visi pasidarė kiekvienas už save, o ne už bendrą reikalą. Ai, nusibodo. tikiuosi viskas bus gerai.
arunas05
 
Posts: 2420
Joined: Thu 2007 Nov 22, 20:55
Location: šiauliai

Postby arunas05 » Wed 2009 Jan 14, 18:18

pasitaisysiu iškart - Egidijau, čia ne apie tave.
arunas05
 
Posts: 2420
Joined: Thu 2007 Nov 22, 20:55
Location: šiauliai

Postby ricka-plun » Wed 2009 Jan 14, 19:04

Laiku pasitaisei! :lol: :lol:
ricka-plun
 
Posts: 1077
Joined: Wed 2008 Jan 23, 20:06

Postby klausk-atsakysiu » Wed 2009 Jan 14, 19:34

tai galima ivardint tada apie ka cia :)
klausk-atsakysiu
 
Posts: 4032
Joined: Fri 2009 Jan 02, 10:54

Postby edvard » Wed 2009 Jan 14, 20:40

PARASIAU GI , :( kad apie LIETUVA...
edvard
 
Posts: 3625
Joined: Fri 2008 May 09, 9:59
Location: vilnius

Postby klausk-atsakysiu » Wed 2009 Jan 14, 21:52

Klausimas buvo ne Edikui,o Arunui :)
klausk-atsakysiu
 
Posts: 4032
Joined: Fri 2009 Jan 02, 10:54


Return to LŠF VK veikla

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests

cron