Poringės taurės šaškių turnyras kovo 14 d. Alytuje

Moderator: aleksej

Poringės taurės šaškių turnyras kovo 14 d. Alytuje

Postby mdainius » Mon 2020 Mar 09, 11:39

2020 metų Poringės taurės šaškių turnyro

NUOSTATAI

1. Varžybų tikslas:
Populiarinti šaškių žaidimą, kelti šaškininkų meistriškumą , stiprinti ryšius su kitų respublikos miestų ir rajonų šaškininkais.
2. Varžybų vieta ir laikas:
Varžybos vykdomos šaškių klubo „Alitas„ patalpose, adresu Alytus, Jiezno g.1. LT-62265 (Alytaus Piliakalnio progimnazijos kiemo pusė)
Varžybų laikas 2020 m. kovo 14 d. Dalyvių registracija nuo 10 val. Varžybų pradžia 11 val.
3. Varžybų dalyviai :
Dalyvauti varžybose kviečiami Lietuvos respublikos šaškių klubų, sporto mokyklų ar savivaldybių komandų atstovai.
Reikalinga išankstinė registracija. Dėl registracijos elektroninis paštas – mdainius2@gmail.com , arba tel. +37065016674 Dainius Monstys.
4. Varžybų reglamentas:
Varžybos asmeninės paprastomis 64 šaškėmis. Varžybų reglamentas pagal šveicarišką sistemą – 9 ratai. Kiekvienam žaidėjui skiriama po 15 min. laiko galvojimui iki partijos pabaigos. Visi dalyviai, išskyrus vaikus (2010 m. ir jaunesni), dalyvauja bendrame turnyre.
5. Nugalėtojų nustatymas:
Teisėjavimas ir nugalėtojų nustatymas kompiuterinės programos pagalba.
Varžybų nugalėtojai bus apdovanojami atskirose grupėse: vyrai, moterys, vaikinai, merginos, berniukai, mergaitės, neįgalieji vyrai ir moterys, veteranai (70 m.+) vyrai, veteranai (70m.+) moterys. Vaikai gimę 2011 metais ir jaunesni.
Varžybų dalyviai, užėmę prizines vietas grupėse, apdovanojami: nugalėtojai kiekvienoje grupėje - taurėmis, visi prizininkai diplomais ir medaliais. Bus apdovanojami vyriausias ir jauniausias dalyvis.
6. Dalyvių aprūpinimas:

Varžybų rėmėjas Mokslo Švietimo ir Sporto ministerija.
Varžybas organizuoja LKSKA „Nemunas“ ir šaškių klubas „Alitas“

Dalyvių kelionės išlaidas apmoka komandiruojanti organizacija.

Organizatoriai pasilieka teisę esant reikalui koreguoti nuostatus.



Šaškių klubas „Alitas“ Jonas Rutkauskas
Tel. +370 616 31079
Last edited by mdainius on Thu 2020 Mar 12, 15:49, edited 2 times in total.
mdainius
 
Posts: 42
Joined: Wed 2008 Jul 16, 10:47

Re: Poringės taurės šaškių turnuras kovo 14 d. Alytuje

Postby Algimantas » Wed 2020 Mar 11, 12:22

Nepritariu tokiems masiniams renginiams dabartinėje situacijoje. Sveikata ir gyvybė svarbiau negu šaškės.
P.s.
Skandinavija, Today. Kovo 10 d.
NORVEGIJA TURĖTŲ NEKARTOTI WUHAN’O KLAIDŲ
Yiting Xue, Norvegijos kompanijos „Mindshift AS“ vadovaujančioji duomenų analizės mokslininkė, kurios tyrimų tema yra infekcinės ligos
Citata:
"(...) Atsakymas Nr. 1: koronavirusas yra tik šiek tiek pavojingesnis nei sezoninis gripas, nes nuo koronos mirštamumas yra tik šiek tiek didesnis nei mirštama nuo gripo.
Mano mintys: O, ne! Koronos mirtingumo negalima palyginti su mirštamumu nuo gripo. Jie apskaičiuojami visiškai skirtingais būdais.
Mirties nuo gripo procentas apskaičiuojamas pagal statistinius modelius, pagal kuriuos apskaičiuojama žmonių, mirusių nuo pneumonijos, širdies ligų ir kitų ligų, kurių pagrindinė priežastis gali būti gripas, skaičius. Kitaip tariant, mirčių nuo gripo procentas apima ne tik mirčių nuo gripo, bet ir mirčių nuo kitų ligų skaičių.
Koronos mirštamumas apima tik mirčių nuo koronaviruso skaičių. Lyginti mirštamumą nuo koronos su mirštamumu nuo gripo, tai tas pats, kas lyginti obuolius su apelsinais.
Be to, Kinijoje būtent toks mirštamumo lygis buvo pasiektas dėl visų įvestų griežtų taisyklių, tokių kaip karantino paskelbimas ištisose provincijose ir visų susibūrimų visuomeninėse vietose uždraudimas. Be tokių priemonių mirtingumas būtų didėjęs sparčiau.
2 atsakymas: (Čia surinkau keletą atsakymų į vieną, nes jie yra panašūs). Kinijos žmonės valgo laukinius gyvūnus ir turi prastus higienos įpročius. Jie gyvena arčiau vienas kito ir turi ribotus sveikatos priežiūros išteklius. Būdami čia, Norvegijoje, turime Maisto saugos tarnybą, aukštą pragyvenimo lygį ir geras sąlygas, didesnę erdvę ir didesnį atstumą tarp žmonių. Štai kodėl mes esame saugūs.
Mano mintys: pirma, koronaviruso kilmės vieta vis dar yra mitas. Kadangi virusas jau yra žmogaus nuo žmogaus užkrėtimo fazėje, bulvių valgymas nepadės.
Daugelis norvegų galbūt niekada nebuvo girdėję apie Wuhan’ą prieš koronaviruso protrūkį. Kinija yra didelė šalis, turinti daugybę skirtingų gyvenimo lygio standartų, o Wuhan’as nėra skurdus miestas. Wuhan’as yra miestas, kuriame įsikūrę daug aukštųjų technologijų lyderių. „Huawei“, „Xiaomi“, „Alibaba“, „Tencent“ … Visos šios įmonės turi tyrimų centrus Wuhan’e.
Mieste gyvena gerai išsilavinę gyventojai, turintys vidutinį gyvenamąjį plotą 32,47 kvadratiniai metrai vienam asmeniui ir 0,25 automobilio. Mieste taip pat yra keletas geriausių Kinijos medicinos ligoninių ir universitetų. Wuhan’as turi 7,30 ligoninės lovas 1 000 piliečių, kai tuo tarpu Norvegija turi 3,60 lovos kiekvienam 1000 piliečių.
Todėl sakyčiau, kad tragišką Wuhan’o koronaviruso protrūkį lėmė du pagrindiniai veiksniai: tai yra visiškai naujas ir nenuspėjamas virusas, kuris yra labai užkrečiamas ir mums trūksta žinių apie jį. Jei vietos valdžia nepakankamai įvertina pradinio etapo sunkumą, tai, kas ir nutiko Wuhan’e, tas pats gali nutikti kitur, kituose miestuose ir kitose šalyse. (...)"
https://skandinavija.today/naujienos/no ... znIcdubQRU
Algimantas
 
Posts: 1438
Joined: Thu 2007 Nov 22, 23:26

Re: Poringės taurės šaškių turnuras kovo 14 d. Alytuje

Postby Dainius » Thu 2020 Mar 12, 15:48

Turnyras tikrai neįvyks. Ką tik kalbėjau su organizatorium. Jis atidedamas gegužės mėnesiui, bet seksime įvykius. Nes viskas greitai keičiasi ir mes tikrai sekame įvykius ir atsižvelgiame į susidariusią situaciją.
Dainius
 
Posts: 544
Joined: Wed 2008 May 28, 20:59
Location: Alytus

Re: Poringės taurės šaškių turnyras kovo 14 d. Alytuje

Postby mdainius » Thu 2020 Mar 12, 15:57

Dėl susidariusios dabartinės situacijos esame priversti perkelti Poringės taurės turnyrą. Mūsų šaškių klubas yra mokyklos patalpose, o mokyklą žada laikinai uždaryti.
Planuojame šaškių turnyrą perkelti į gegužės 10 dieną, sekmadienį.
mdainius
 
Posts: 42
Joined: Wed 2008 Jul 16, 10:47


Return to Šaškių naujienos

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 73 guests