http://saske.lt/index.php?option=com_co ... &Itemid=63
http://saske.lt/index.php?option=com_co ... &Itemid=64
Moderatorius: aleksej
aleksej rašė:Norisi "64" čempionate, kai 1 vietą dalina 2 žaidėjai papildomą mačą daryti ne iš 2, o iš 3 etapų (10+3, 5+3, 3+2). Dabar 3 etapo nėra, tik pirmi 2.
aleksej rašė:Šaiposi daugiau tie, kurie nepretenduoja. O pretendentai žaidžia. Man sunku pasakyti gerai tai ar blogai. Manau, kad greičiau gerai, nes visas sportas dabar tampa greitesniu, dinamiškesniu. Ir norint įrodyti, kad tu stipresnis reikia būti pasiruošusiam bet kokiai kontrolėi, bet kokiai situacijai, jų sintezėi ir t.t. Kažkada šachmatuose ir šaškėse išvis atidėdavo partijas (šachmatuose iš tokių atidėtų galima buvo ir pasaulio čempionu tapti). Dabar jaunimas turbūt sunkiai suvokia, kas tai yra. Taigi blicas dabar irgi tampa apytiksliai lygių varžovų dvikovos elementu.
P.S. Aš, kaip sakiau, galiu bet kaip žaisti, man tai nėra principingai.
aleksej rašė: Papildomo mačo variantai:
1. Žaisti papildomą mačą su normalia kontrole kokia nors diena po varžybų suderinus pretendentams schemą (kiek partijų, mikromačų ir t.t.)
Teoriškai geriausias, bet praktiškai neįgyvendinamas dėl daugybės aplinkybių (kad ir teisėjavimo). Nenoriu nerti į diskusijas kodėl tai praktiškai neįgyvendinama, bet manau, kad aš čia teisus. Nepamirškit, kad jei dalina ne 2, o 3 - situacija dar daugiau komplikuojasi.
2. 1 mikromačas 10+3 partijai, 1 mikromačas 5+3 partijai ir jei negaunamas rezultatas pagal koeficientą iš pagrindinio turnyro.
Nelabai geras, nes turintis geresnį koeficientą turi forą tokiam mače (atsilošti "atsiliekančiam (-ams)" bus labai sunku, per trumpa distancija).
3. 1 mikromačas 10+3 partijai, 1 mikromačas 5+3 partijai, 1 mikromačas 3+2 partijai ir jei negaunamas rezultatas pagal koeficientą iš pagrindinio turnyro.
"Mažiausias pyktis".
P.S. Štai kodėl aš linkęs palaikyti 3 variantą. Norisi išgirsti kitų finalininkų nuomonę.
gintazas rašė: kaip ir minejo A.D. yra per trumpas ir nelygiavertiskas pretendentu atzvilgiu.
klausk-atsakysiu rašė:gintazas rašė: kaip ir minejo A.D. yra per trumpas ir nelygiavertiskas pretendentu atzvilgiu.
Kodel per trumpas? 3 valandos zaidimo tau trumpai???
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 3 svečių